هیئت داوری ۱۳۹۸

[us_image image=”5258″ size=”full” style=”shadow-2″]
[us_image image=”5822″]

احمد الستی

متولد ۱۳۲۷، مشهد. وی پس از فارغ التحصیلی دانشکده هنرهای دراماتیک تهران در رشته سینما، مدرک کارشناسی ارشد زیباشناسی و دکتری زیباشناسی سینمای از دانشگاه تگزاس در دالاس تدریس در دانشگاه هنر و دانشگاه تهران، دانشگاه های ایالتی تگزاس در دالاس، دانشگاه سوره، دانشکده صدا و سیما و مرکز اسلامی آموزش فیلم سازی، برگزاری جشنواره جشنوارهای سینمایی شکسپیر روی پرده سینما، زنان در قاب و گلاسنوست را در دانشگاه ایالتی تگزاس در سال های ۱۹۸۸، ۱۹۸۹، ۱۹۹۰. وی به همراه پروفسور کلائوس اشتانیک، فیلمساز و مدرس آلمانی، مدیریت پروژه مشترک مؤسسه آموزش عالی سوره و دانشگاه فیلم و تلویزیون آلمان به نام رو پلا» و اپل ۲» را بر عهده داشت. او علاوه بر فعالیت های پژوهشی، سابقه عضویت در هیات داوران جشنواره های خارجی مانند هیات انتخاب فستیوال فیلم آمریکا در دالاس در دو سال پیاپی ۱۹۸۸ و ۱۹۸۹ را در کارنامه خود دارد. علاوه بر این عضو هیات داوران جشنواره های داخلی از جمله جشنواره های فیلم کوتاه تهران، رشد، سینما حقیقت، آیینه و آفتاب، مستند کیش، پروين اعتصامی، عضو هیات داوران اولین دوره جشنواره در ابداع دوبی سال ۱۳۸۰، و از اعضای هیات داوران اولین دوره جشنواره فیلم دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۹ نیز بوده است. احمد الستی در سال ۱۹۸۳ شاگرد ژان روش، مستندساز فرانسوی بوده است و در ۲۴ آذر ماه سال ۱۳۹۵ لوح افتخاری عضویت بنیاد ژان روش در موزه سینما به ایشان اعطا شد. علاوه براین او دانشجوی مورخ شهیر سینمای آمریکا چارلز هارپول و دراما تورک صاحب نام آمریکایی رابرت کوریگان و هنرمند فقید کازویو سا کائی و افرادی چون پاول موناکو، امیلی دوبریکارد و پیترلو نیز بوده است. از جمله مهم ترین آثار وی می توان به ترجمه کتاب از مستند علف، سه روایت و یک مقدمه نوشته مریان کالدول کوپر، مارگريت التون هریسون، ارنست بومونت شودساک، نشر: آوند دانش، ۱۳۹۴. نگارش کتاب راهنر دقت (كلام و تصویر در مردم نگاری)، مایکل اوپیتس، احمد الستی، ترجمه محمد همتي، نشر: بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه، ۱۳۹۳ اشاره کرد.

[us_image image=”5818″]

توری فیناچیارو

پس از اتمام پژوهش فیلم در سطح هنری در فرانسه و سطح فنی در بلژیک و آشنا شدن با چشم اندازها در چندین کشور اروپایی، تصمیم گرفت وارد حوزه ی تولیدات سمعي و بصری شود، با پرداختن به فیلم های داستانی ایتالیا و با پیروی از فیلم های مستند بلژیک. از سال ۱۹۹۳ به بعد برای چندین شرکت تولیدی درزمینه ی توسعه پروژه ها و تامین اعتبار برنامه های اروپایی کار کرد. همین امر او را به سمت راه اندازی ای اف سي رم در سال ۱۹۹۶ سوق داد که منحصر برای توسعه پروژه بود. در سال ۱۹۹۸، کار خود را با راه اندازی شرکت ایمپرونته دیجیتالی در رم ادامه داد، یک شرکت تولیدی مستقل که به فیلم های کوتاه و مستندهای خلاقانه اختصاص داده شده بود. بعد از بازگشت به بلژیک در سال ۲۰۰۴، چندین فیلم را به همراه ناتالی روستی کارگردانی کرد و هر دو به همراه امل بوزيد شرکت بوراک فیلمز را در سال ۲۰۰۹ راه اندازی کردند. این شرکت در ده سال گذشته بیست مستند خلاقانه تولید کرده که در سرتاسر جهان منتشر شده اند.

[us_image image=”5819″]

جینا دلاباركا

جینا دوبارکا، برنامه ریز جشنواره جهانی فیلم کوتاه راشو می شورتزا نیوزیلند است. این جشنواره از سال ۲۰۰۶ آغاز به کارکرد و خانم دل با رکا یکی از بنیانگذاران این جشنواره است. را شو ما شورتزا بزرگ ترین جشنواره فیلم کوتاه نیوزیلند، و رویدادی معتبر و مورد تایید آکادمی اسکار است که هر ساله پذیرای هزاران فیلم ساز از سرتاسر جهان است. خانم دلكبارکا اخیر به پاس خدمات ارزشمندش در صنعت فیلم سازی نیوزیلند از جانب ملکه مورد تقدیر قرار گرفت و نشان افتخار دریافت کرد. علاوه براین، وی عضو هیات مدیره سازمان جهانی فیلم کوتاه و در تلاش برای ارتقاء وضعيت کنفرانس فیلم کوتاه واتحاد جامعه جهانی فیلم کوتاه است. خانم جینا دوبا رکا قبل از شروع کار با راشو مي شورتز» کار بازاریابی و تبلیغات صنعت فیلم را برعهده داشت. او مالک و مدیریک خانه ی سینمای معروف درآوکلند بود. مدرک تحصیلی وی، کارشناسی هنر با گرایش فیلم سازی و کارشناسی مدیریت بازاریابی از دانشگاه ویکتوریا ولینگتون است.

[us_image image=”5821″]

شوبرا گويتا

خانم شوبرا گوپتا ستون نویس با سابقه و منتقد فيلم درنشریه ی ایندین اکسپرس هندوستان است . قريب بیست سال است که برای این نشریه می نویسد و یکی از مشهورترین و مورد احترام ترین منتقدان فیلم هند است. به طور مکرر به خاطر جشنواره های فیلم در سفر است (برلین، کن، تورنتو، دوحه، ماکائو، تهران، بانکوک) و عضو هیات داوران جشنواره های ملی و بین المللی بوده است. وی کار هدایت کلوب فیلم ایندین اکسپرس در دهلى وبمبئی را عهده دار است. یکی از جالب ترین جنبه های کار او خلق و اجرای مدول های درک سینما برای دانشجویان، در رسانه ها و موسسات فناوری است. او بین سال های ۴۰۴ تا ۲۰۱۵ به عنوان عضو هیات مدیره صدور مجوز کتاب ایفای نقش کرده است. شوبرا درسال ۲۰۱۴ جایزه ی معتبر را منات گونکا را به عنوان بهترین فیلم نامه نویس دریافت کرده است. اولین کتاب او، پنجاه فیلمی که بالیوود را تغییر داد » از انتشارات هارپر کالینز، یک گزارش منحصر به فرد از رشد بزرگ ترین صنعت فیلم سازی در جهان پس از آزادی خواهی هندوستان است.

[us_image image=”5820″]

ژواو گارسائو بورجس

کارگردان سینما و تلویزیون، تهیه کننده، فیلم نامه نویس، سردبیر و منتقد فيلم، فارغ التحصیل هنرکده ی ملی لیسبون. فیلم سازی را از سال ۱۹۷۶ شروع کرد و سال ۱۹۷۹ به شبکه ی رادیو و تلویزیون پرتغال، RTP پیوست. همانجا بود که اقدام به ساخت چندین پروژه داستانی و مستند کرد و به عنوان مسئول کلیه ی تولیدات داستانی، تولیدات مشترک و برنامه ریزی منصوب شد. در سال ۱۹۹۶ ، شبکه RTP را راه اندازی کرد و برای اولین بار در تاریخ پرتغال، فرمت مخصوصی برای فیلم های کوتاه در سراسر جهان انتخاب شد. فرکانس راديو (ONDA CURTA حالا دیگر در رسانه های جدید با عنوان از شورت پلنت شناخته می شود. وی عضو هیات داوران در جشنواره های مهم بین المللی بوده است. اکنون در حال ساخت فیلم مستند در آمریکای جنوبی و به دنبال ردی از زبان گوارانی قدیمی است که ساحل برزیل را به کوه های امپراتوری اینکا در پروپیوند داده بود.

[us_text text=”ملی”]
[us_image image=”5830″]

ابراهیم فروزش

متولد ۱۳۱۸، تهران، وی دانش آموخته کارگردانی سینما و تلویزیون از دانشکده هنرهای دراماتیک تهران است. او به مدت هفت سال (۱۳۵۰-۱۳۵۷) مدیریت مرکز سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را برعهده داشته که ماحصل این دوره تهیه بیش از هفتاد فیلم زنده و پویانمایی است. فروزش علاوه بر نوشتن فیلمنامه های پویانمایی در زال و سیمرغ ، را من آنم که اء اخt، را سیاه پرنده و ساختن فیلم های کوتاه در گزارش ttء را خودم من خودم ، دانخلاء رد آن سوی مرزها ، از زنبق های وحشی و مستند رونگاه» و صدها فیلم سینمایی دقیقه فیلم کوتاه ویدئویی، کارگردانی کلید)، (خمره ، ۱۱ مرد کوچک، از بچه های نفت ، ( هامون و دریا، در زمانی برای دوست داشتن، از سنگ اول ttء او شیر تو شرا و سریال تلویزیونی از سامو بندری» را برعهده داشته است. وی علاوه بر داوری سه جشنواره لوکارنو، سینه جونیور فرانسه، حیدرآباد هند، برنده ۵۴ جایزه بین المللی و ده ها جایزه ملی از جمله یوزپلنگ طلایی جشنواره فیلم لوکارنو و سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر برای فیلم را خمره ) است . لوح تقدیر برای یک عمر فعالیت سینمایی سیفزنيز ثمره کارهای اوست.

[us_image image=”5825″]

حسن زاهدی

متولد ۱۳۳۵، بیش از چهل سال سابقه فعالیت هنری در سینمای ایران، دارای مدارک تکنسین صدا از دانشکده صدا وسیما، دیپلم رشته الکترونیک و صدا از انگلستان، نشان درجه یک هنری وزارت ارشاد معادل مدرک دکترا، همکاری با سریال های اردلیران تنگستان، در دایی جان ناپلئون ltء در آتش بدون دوده ورکوچک جنگلی و…، مستند در خط، نقاشی و معماری در ایران به کارگردانی حمید سهیلی، میکس صدای فیلم های سینمایی از باشو غریبه کوچک، در اجاره نشین ها) در هامون، در خانه دوست کجاست ، در زندگی ادامه دارد» و…، صدابرداری فیلم های نازير بام های شهرها در زندگی ادامه دارد بودن یا نبودن، در شهر زبیاء ورقص در غبار، در چهارشنبه سوری ، درباره الي ، پا برهنه در بهشت و… بهترین صدابردار دهه هشتاد از نظر منتقدان مجله صنعت سینما، برنده چهار سیمرغ جشنواره فیلم فجر، سه تندیس جشن خانه سینما، یک تندیس جشنواره فیلم دفاع مقدس و یک تندیس جشن حافظ. ده ها عنوان نامزدی دریافت جایزه در جشنواره های مختلف.

[us_image image=”5826″]

محمود ارژمند

متولد ۱۳۳۹ در تهران است. از سال ۱۳۵۴ به مدت دو سال در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سینما را آموزش دید. قبل از انقلاب همکاری خود را با روایت فیلم آغاز کرد و از سال ۱۳۵۸ در صدا و سیما مشغول شد. از سال ۱۳۶۰ به و مرکز اسلامی آموزش فیلم سازی آماتور (سینما آزاد سابق) پیوست. بعد از انحلال این مرکز، در سال ۱۳۶۴ به همراه تیمی در راه اندازی در انجمن سینمای جوانان ایران شرکت و به تناوب مسئولیت های مختلفی در حوزه مدیریت انجمن را عهده دار و تا سال ۱۳۸۴ (مجدد از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴) عضو هیات مدیره انجمن سینمای جوانان بود. همزمان از سال ۱۳۶۵ مسئول انتشارات بنیاد سینمایی فارابی و سردبیر ماهنامه ی اور بولتن سینمایی و در فصلنامه ی سینمایی فارابی بود و از سال ۱۳۷۳ حدود دو سال ریاست و مرکز اسلامی آموزش را برعهده داشت. باغ فردوس فیلم سازی از سال ۱۳۸۴ نشریه در سینما حقیقت در زمینه ی سینمای مستند را در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، راه اندازی کرد و سردبیر شش شماره اول آن بود. در دهمین در جشنواره فیلم فجر عضو هیات داوری فیلم های اول و دوم بود و در بسیاری از دوره های جشنواره های سراسری و ملی در سینمای جوان ، در هیات داوری جشنواره عضویت داشت؛ وی همچنین در بعضی از شوراهای از مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و در انجمن سینمای جوانان ایران نیز عضو بود. وی تحصیلات خود را تا درجه دکتری در رشته معماری و مرمت ابنیه و بافت ادامه داده و هم اکنون عضو هیات علمی دانشگاه هنر تهران است.

[us_image image=”5828″]

مهرداد زاهدیان

متولد سال ۱۳۴۲ در همدان است. او فارغ التحصیل رشته عکاسی از هنرهای زیبا و کارشناسی ارشد رشته فلسفه از دانشگاه تهران است. کارگردانی فیلم کوتاه را در سال ۱۳۶۰ از سینمای آزاد همدان آغاز کرد. زاهدیان سپس به کارگردانی فیلم های مستند روی آورد. از مسیح در جلفا، را میدان نقش جهان، در حلقه های گمشده ltء (۱ خاطرات روی شیشه ، در میدان بيحصار»، در تهران فرداء را خشخش با خا و شین) و در زمستان است ، از جمله آثار این مستندساز هستند که جوایز متعددی برای وی به همراه داشته اند. او علاوه بر برگزاری کارگاه های مستندسازی در ایران، نمایشگاه هایی از عکس هایش در داخل و خارج از کشور برپا کرده است. زاهدیان همکاری خود با سینمای جوانان ایران را با تدریس دروس سینما آغاز کرد و طی چند دوره به عنوان عضو شورای آموزش انجمن سینمای جوانان ایران، در طراحی دوره های آموزشی این انجمن همکاری داشته است. وی همچنین چندین دوره عضو هیات داوران جشنواره های فیلم سینمای جوان، سینما حقیقت، فجر تجسمها و… است.

[us_image image=”5827″]

مریم کشکولی نیا

کارگردان انیمیشن و مدرس دانشگاه، دارای مدرک کارشناسی گرافیک از دانشگاه الزهرا و کارشناسی ارشد انیمیشن از دانشگاه هنر تهران. فعالیت در رشته ی گرافیک و تصویرسازی از سال ۱۳۷۰ و فعالیت در زمینه ی انیمیشن از سال ۱۳۸۴، وی کارگردانی و متحرک سازی چندین انیمیشن کوتاه را در کارنامه خود دارد که این فیلم ها در جشنواره های معتبر بین المللی مانند جشنواره انسی فرانسه، جشنواره زاگرب کرواسی، جشنواره انیماموندی برزیل و… حضور داشته و جوایزی نیز از جشنواره های داخلی و خارجی دریافت کرده است. وی تدریس در دانشگاه تهران و دانشگاه های علمی و کاربردی و برگزاری ورکشاپ های متعدد را در سوابق خود دارد. او عضو هیات انتخاب و داوری جشنواره های متعدد داخلی بوده و همچنین در جشنواره بین المللی انسی ۲۰۱۷ که در فرانسه برگزار شد به عنوان داور حضور داشته است و در حال حاضر ریاست هیات مدیره انجمن سینمای انیمیشن ایران (آسیفا) را نیز به عهده دارد.

[us_image image=”5831″]

پریوش نظریه

متولد بهمن ۱۳۴۸ در گچساران، بازیگر، فیلم ساز و عکاس، به عنوان بازیگر در ۴۰ فیلم سینمای و چندین فیلم کوتاه ایفای نقش کرده است که از مهم ترین آن ها می توان به رو غلامرضا تختي )۱ء ایک حبه قند، از دئول، پدرها و در طعم شیرین » خیال اشاره کرد. وی همچنین ساخت مستندهای نزدیک تر ، در هورامان ء دا کولی ها و فیلم داستانی ۱۱ من و از نفس عروسکم را در کارنامه خود دارد. عضویت در هیات داوران جشن خانه سینما، جشن فیلم کوتاه خانه سینما، جشنواره پروین اعتصامی، جشنواره سینما حقیقت، جشنواره فیلم شهرو جشنواره فیلم کوتاه تهران. جایزه ی را در جستجوی حقیقت بخش بین الملل بیست و چهارمین جشنواره ی بین المللی فیلم کوتاه تهران و جایزه ی بهترین فیلم مستند تجربی در سومین جشنواره ی پروین ، جایزه ی بهترین اعتصامی برای مستند در نزدیک تر از نفس بازیگر زن در بخش جنبی نگاه ملی در بیست و ششمین جشنواره ی فیلم فجر برای بازی در فیلم «حقیقت گمشده » نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن در پانزدهمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم در سجده بر آب ، نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن در بیست و پنجمین جشنواره ی فیلم فجر برای بازی در فیلم در تک درخت ها، نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل زن در بیست و پنجمین جشنواره ی فیلم فجر برای بازی در فیلم پاداش سکوت ، تندیس بهترین بازیگر زن از جشنواره ی منبر طلایی تاتارستان روسیه برای فیلم را چراغی در مه .

[us_image image=”5829″]

نیما جاویدی

متولد ۱۳۵۸، فارغ التحصیل مهندسی مکانیک، شروع فعالیت از ۱۳۷۸، عضو رسمی آکادمی فیلم آسیا پاسفیک و عضو کانون کارگردانان، کانون فیلم نامه نویسان و انجمن فیلم کوتاه خانه سینمای ایران. عضو هیات داوران جشنواره های فیلم گیخون اسپانیا (۲۰۱۶)، جشنواره فیلم تفلیس (۲۰۱۸) و جشنواره فیلم کوتاه دوستی استانبول (۲۰۱۹). حضور در جشنواره فیلم ونیز ۲۰۱۴ و بیش از ۸۰ جشنواره دیگر همچون قاهره، آسیا پاسفیک، توکیو، استکهلم با فيلم سینمایی در ملبورن ۸. برنده جایزه هرم طلایی بهترین فیلم از جشنواره فیلم قاهره (۲۰۱۴)، جایزه بهترین فیلم نامه از آکادمی جوایز سینمایی آسیا پاسفیک (۲۰۱۴)، جایزه بهترین فیلم نامه از جشنواره فیلم استکهلم (۲۰۱۴)، جایزه بهترین کارگردانی، بهترین فیلم نامه بهترین فیلم از نگاه داوران جوان از جشنواره فیلم گیخون (۲۰۱۴)، جایزه بهترین فیلم و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران از جشنواره آرس لهستان (۲۰۱۵) و چندین جایزه دیگر برای فیلم سینمای در ملبورن . برنده سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران در بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر(۱۳۹۷) و برنده تندیس بهترین فیلم جشن خانه سینمای ایران (۱۳۹۸) و چندین عنوان نامزدی دریافت جایزه برای فیلم سینمایی از سرخ پوست • وی همچنین ساخت فیلم های کوتاه را قهرمان فلج ماراتن در تلفنی برای oء را بیچاره زمین و در قیلوله » را در کارنامه خود دارد. وی برای فیلم های کوتاه موفق به دریافت چندین جایزه از جشنواره ملی از جمله جایزه بهترین فیلم کوتاه آسیا از جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران برای فیلم کوتاه وقيلوله» (۱۳۸۹) شده است.