عقیقی در پنجمین نشست تخصصی سی‌و‌چهارمین جشنواره: برای فیلم‌سازی دغدغه را مال خود کنید

عقیقی در پنجمین نشست تخصصی سی‌و‌چهارمین جشنواره: برای فیلم‌سازی دغدغه را مال خود کنید

پنجمین نشست تخصصی سی‌و‌چهارمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران با حضور محمد دهقانی و سعید عقیقی با عنوان «فیلم نامه اقتباسی» برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، کارگاه دکتر محمد دهقانی و سعید عقیقی با عنوان «فیلم نامه اقتباسی» از سلسله نشست های «۲۰ نشست ۳۴» صبح امروز چهارشنبه ۲۶ مهرماه در گالری پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
سعید عقیقی در ابتدای این نشست داستان «واقعه پل اوئل کریک» از کتاب داستان های کوتاه از نویسندگان آمریکا را برای حاضران خواند. عقیقی خواندن این داستان کوتاه را برای فیلمسازان مهم دانست و درباره آن گفت: این داستان را باید هر کسی که می خواهد فیلم کوتاه بسازد، بخواند. داستان به سه بخش تقسیم می شود و نمونه مشخصی از زمان، لحن و نگاه تلخ به زندگی است که دو فیلم کوتاه از آن ساخته شده است.
وی توضیح داد: اقتباس در مرحله اول مسئله انتخاب است. شما باید انتخاب کنید که چه نکته ای در داستان برای شما جذاب است. ما شخصیت داستان را باید در مهمترین لحظه زندگی اش شکار کنیم. ده ها سال است که در فیلم کوتاه ما یک پیرمرد تنها را نشان می دهند که به تابلو همسرش نگاه می کند و آخر فیلم هم میمیرد. چگونه ممکن است چنین ایده ای هنوز برای فیلمسازان ما بکر باشد؟ دلیلش این است که فیلمسازان اساسا دغدغه ای  برای فیلمسازی ندارند درحالی که شما باید در آغاز دغدغه قصه فیلم را مال خود کنید بعد آن را بسازید.
عقیقی همچنین اشاره کرد: در اقتباس سینما از سینما نکته مهمی که وجود دارد؛ مسئله کپی رایت است. شما باید در ابتدا حق امتیاز فیلم را به طور کامل بخرید و بعد جان مایه فیلم را بگیرید. معمولا تجربه های اقتباسی اینچنین از نسخه اصلی ضعیف تر شده اند.
در ادامه این کارگاه فیلم “An Occurrence at Owl Creek Bridge” برای حضار نمایش داده شد و پس از آن عقیقی و دهقانی به بررسی آن پرداختند.
سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران  ۲۵ تا ۳۰ مهرماه به دبیری سید صادق موسوی در پردیس سینمایی ملت برقرار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *